Leden login | Volg ons op:  

 

Nederlandsch Tandheelkundig Genootschap

Zoals de naam al doet vermoeden heeft het Genootschap al een lang bestaan achter de rug. Rond 1880 stond de tandheelkunde nog in haar kinderschoenen en was er veel onduidelijkheid over wie zich tandarts mocht noemen en welke opleiding zo iemand moest hebben. Niet iedereen was hier even gelukkig mee. Daarom werd op 26 oktober 1880 het Genootschap opgericht.

Momenteel is het Genootschap alles behalve oubollig. Twee keer per jaar wordt er voor en door de leden een bijeenkomst georganiseerd. Deze gaat hetzij over de nieuwste ontwikkelingen in de mondzorg, hetzij over maatschappelijke ontwikkelingen die ook de mondzorg raken. Omdat de leden ruime ervaring hebben op de raakvlakken van de tandheelkunde, zijn deze bijeenkomsten en de daaropvolgende discussies buitengewoon leerzaam. Tevens is het een goede gelegenheid om "vakbroeders en - zusters " op een informele manier te treffen en bij te praten.

Hoewel het doel en de activiteiten van het Genootschap niet veranderen, verandert wel de samenstelling. Onder de leden zijn niet alleen tandartsen, maar ook anderen die zich verdienstelijk gemaakt hebben voor de tandheelkunde. En de tijd dat het Genootschap alleen door mannen bevolkt werd ligt al heel lang achter ons.

Mocht u zich op willen geven voor het lidmaatschap dan moet ik u teleurstellen. U kunt alleen op uitnodiging lid worden. Om voor het lidmaatschap uitgenodigd te worden dient u zich eerst verdienstelijk gemaakt te hebben binnen de mondzorg. Indien u dit gelukt is kunnen leden u voordragen en verheugt het bestuur zich op uw lidmaatschap.

Hans Mulder-Maters
Voorzitter

Doelstellingen

  • Het genootschap stelt zich ten doel de bevordering van de tandheelkunde gezien vanuit de ontwikkelingen op het maatschappelijk vlak en in de tandheelkundige of daaraan verwante wetenschap.
  • Het genootschap tracht dit doel te bereiken door onder andere het houden van vergaderingen tot het behandelen van onderwerpen met betrekking tot de theorie en de praktijk van de tandheelkunde, welke onderwerpen bij voorkeur door de leden worden ingeleid.
 

Contact

Nederlandsch Tandheelkundig Genootschap

siraterces.[antispam].@tandheelkundiggenootschap.nl

 

Menu

Ons Genootschap

Het genootschap stelt zich ten doel de bevordering van de tandheelkunde gezien vanuit de ontwikkelingen op het maatschappelijk vlak en in de tandheelkundige of daaraan verwante wetenschap.

Het genootschap tracht dit doel te bereiken door onder andere het houden van vergaderingen tot het behandelen van onderwerpen met betrekking tot de theorie en de praktijk van de tandheelkunde, welke onderwerpen bij voorkeur door de leden worden ingeleid.